Dit historisch gebouw werd rond 1800 gebouwd en bewoond door de eerste Gouverneur van Limburg namelijk Baron Louis de Schiervel die op het nabijgelegen kasteel geboren werd.

De kasteelhoeve en de bijhorende watermolen werden voornamelijk gebruik om het Kasteel Altenbroek te voorzien van voedsel.

De Molenhoeve was de watermolen van het kasteeldomein, de molen was een bovenslagmolen en in gebruik als korenmolen. In 1887 werd de watermolen opgeheven en werd de molen ingericht als woonhuis. Het waterrad en het binnenwerk zijn verwijderd.

De familie Born is hier toegekomen in 1927 en baten er een gemengd landbouwbedrijf uit. Vanaf 1977 tot 1997 werd er enkel nog aan akkerbouwteelt gedaan.

Aangezien de stallen en schuur sinds 1977 niet meer in gebruik waren, werd er in 1990 door Guy en Albine Born – Halleux beslist deze om te bouwen tot comfortabele 3*** vakantiewoningen voor koppels, familie’s en vriendengroepen.

Zo is het vakantieverblijf “de Molenhoeve”, opgericht in 1991, stilaan uitgegroeid tot een begrip in Vlaanderen.

Sinds 2021 hebben Cindy Born (dochter van Guy en Albine) en Ron Schoukens de Molenhoeve overgenomen en baten zij dit verder uit. Het idee groeide om twee van de vier vakantiewoningen te verbouwen tot een B&B. Op 1 Juli 2022 openden Cindy en Ron hun langverwachte B&B. 

De gerenoveerde hoeve heeft momenteel 1 vakantiewoning voor 31 personen, 1 vakantiewoning voor 6 personen en een nieuwe B&B met 6 luxe kamers. 

Van harte welkom

Cindy en Ron